Aktywne tematyAktywne tematy  Pokaż listę użytkowników forumLista użytkowników  Szukaj na forumSzukaj  PomocPomoc
  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
 Wis3a Szczucin - Forum : Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
Temat Temat: Wis3a- Nowi Jod3ówka 5:1 Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Autor
Wiadomość << Poprzedni temat | Następny temat >>
swistak
SuperTyper 2006
SuperTyper 2006

Dołaczył: 21 czerwca 2005
Status: Niedostępny
Napisana 23 paYdziernika 2005 o 16:01 | IP z którego się zalogował Cytuj swistak

.

Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00

Meine
Administrator
Administrator

Dołaczył: 15 czerwca 2005
Napisana 23 paYdziernika 2005 o 17:30 | IP z którego się zalogował Cytuj Meine

Cieszy wysokie i pewne zwycięstwo, chociaż mogło być jeszcze bardziej okazalsze. Brawo Jerzy! Hat-trick naszego profesora  . Noi bardzo dobrze zagrał Adam Majka - praktycznie wypracował dwie ostatnie bramki dla Wisły - (a nie widziałem 3 pierwszych goli, to nie wiem czy nie więcej wypracował). Widać, że Majka z łatwym przeciwniekiem ustawiony na prawym skrzydle robi co chce - szybki drybling i rywale nie mogą go powstrzymać.

Po tej kolejce jesteśmy na 6 miejscu w tabeli. Pagen Gnojnik zremisował w Zakliczynie z Dunajcem  i tym samym tracimy do niego już tylko jeden punkt, a na 4 miejsce awansował Metal Tarnów (2 pkt straty do niego). Tylko, że teraz czeka nas mecz z wiceliderem Niecieczą......  

Do góry Obejrzyj Meine's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez Meine Wejdź na Meine's WWW

swistak
SuperTyper 2006
SuperTyper 2006

Napisana 23 paYdziernika 2005 o 18:59 | IP z którego się zalogował Cytuj swistak

.

Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00

jawor
Senior
Senior

Napisana 23 paYdziernika 2005 o 20:39 | IP z którego się zalogował Cytuj jawor

Ja chciałem powiedzieć że mimo że trener Sma� strzelił te 3 bramki ale powinny być dwie bo przy ostatniej Sma� sie zachował bardzo chamsko kiedy Majka sam sobie wszystko wypracował to on mu sie wepchał i strzelił a Grzesiu robi postepy dziś nie zepsuł wszystkich podań widać że robi postępy tylko że  szkoda że blokuje miejsce innym dobrym piłkarzom takim jak Marcin Kapel czy Jacek Będkowski ale cóż podobno trener ma zawsze racje ale tu na serio sie chyba myli albo gość ma wtyki a jakie to niektórzy wiedzą

Zmieniony przez Jawor'87 o 30 grudnia 1899 o 00:00

deco
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 02 lipca 2005
Napisana 24 paYdziernika 2005 o 13:01 | IP z którego się zalogował Cytuj deco

Jawor! O czym ty piszesz? Jurek zachował sie chamsko! To Adam Majka powinien dogrywac piłkę bo wchodził z boku i miał dwóch kolegów na lepszej pozycji a nie kończyć akcji samolubnie (kilka minut wcześniej Adam miał taką samą pozycje i spieprzył bo chciał sobie strzelić)! Nie jest ważne kto strzela, ważne aby Wisła zdobywała punkty.
Do góry Obejrzyj deco's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez deco

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Napisana 24 paYdziernika 2005 o 15:18 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Sam mecz był stał na "lichym poziomie", ale był jeśli można tak określić bardzo dobrym widowiskiem.
Juz wyjaśniam o co mi chodzi.
Mianowicie, oba zespoły prezentowały poziom dużo niższy niż wskazywałby ligowy satatus. Wisła na poziomie czołówki A klasy, natomiast Novi to niższe partie B klasy.
Początek to próby ataków gości, dość skutecznie rozbijane przez defensywę Wiślaków oraz nieudane ataki miejscowych. Bardzo duże błędy były popełnianie w środkowej strefie boiska. Po raz kolejny nieudanie ustawienie - Majka na skrzydle się marnuje a w defensywnych poczynaniach wręcz gubi!
Zresztą nikt nie pobije tego co wyczyniał w środku Michał Gądek...
Nie potrafił przyjąć piłki czy celnie podać, powiem więcej podawał przeciwnikom!
Chyba drugie jego podanie do rywali było tak znakomite że napastnikowi gości nie pozostało nic więcej tylko strzelić obok bezradnego Bebla.
Niewiadomo co by się dale działo gdyby nie "Wiślackie" rozegranie rożnego - Smas uderza mocno i piłka w siatce.
Większość drużyn nie daje się nam złapać dwa razy na tą samą zagrywkę, beniaminek był jednak tak nieporadny że w ciągu kilku minut powtórka tym razem z rzutu wolnego znów ląduje w siatce!
Po tym goście wpadli w jakąś traumę i nie potrafili nic zrobić. Biegali jak "barany" po boisku, przerywając sobie to bieganie tylko od czasu aby sie wywrócić lub popłakać do sędziego że rywal był za blisko.
Po psychicznym rozbiciu gości zrobił się luz na boisku i szybki Majka raz po raz urządzał sobie rajdy pod bramkę gości. Zresztą nie tylko on ale i Jarek Będkowski, czy Kołton.
Kolejne bramki były kwestia czasu i tak sie stało do pzrerwy 4-1.
Nieliczna (jak na warunki Szczucina) publiczność od pierwszych minut miała ubaw po pachy, patrząc jak 10 szczucinian walczy z 11-stoma gośćmi z Jodłówki i jednym fajtłapą z Połańca. Ten patałach który niewiem jakim cudem plątał się po boisku w koszulce Wisły z numerm 11 (niewiem czy to jakiś numer znamienny bo podobnie gra Rasiak też z 11 - ale aż szkoda porównywać go z Rasiakiem), raz po raz się wywracał lub potykał na piłce. Nawet jeśli dostał piłkę na czystą pozycję (bo oczywiście o kiwnięciu kogokolwiek nie było mowy), to wybijał - jeśli w nią trafił - aby nie za blisko bramki rywali.
Porażka tak straszna że nie obrażając młodych, lepszy byłby każdy trampkarz od niego. 
Wracając jednak do tematu - błazen z Grzesia (ponownie zbierzność z znanym wszystkim "Boazerio") taki że aż się rozpłakałem na trybunach.
Słyszałem że w klubie się mówi że to "technik" bardzo doby tylko musi się odblokować, hehehehe - tachnik - chyba maszyn rolniczych.
Zabawa była przednia, dobrze że tym razem nie do łez - bo inni grali za niego.
W drugiej połowie, wydawało się że "pojedziemy" z gośćmi, ale chyba sędzia się przeraził że będzie dwucyfrówka i punktował Wisłe jakimiś urojonymi wolnymi dla rywali, a liniowy raz po raz wskazywał spalone - i choć kibice mu tłumaczyli na czym polega spalony, robił to ciągle - to też tylko śmieszyło.
Nabardziej po "tyłku" ekipie gospodarzy (jeśli chodzi o śmieszne rzeczy) dawał grający trener, trzymał długo patałacha Kowalskiego na boisku, a potem notorycznie krzyczał na Majkę (chyba mu się znudziło znęcanie na Benku), i to cały czas mając i nie mając racji - zresztą wszyscy Jurka znają i wiedzą jak to wygląda.
Krótka ocena piłakrzy:
Bebel - dobrze, bez większych błędów.
Miotła - lepiej gra jako "for-stoper" ale i tak nieźle
Knaga - "krzepnie" na pozycji stopera i widać z każdym meczem gra coraz lepiej
Kołton - tym razem bez rewelacji ale przyzwoicie
Oleksy - dobrze, robi co ma robic
Majka - powinien grac na ATAKu a nie pomocy z mocniejszym rywaklem na pomocy będzie tylko zagrożeniem. W ataku znakomity! Najlepszy w tej chwili piłkarz Wisły!
Jarek Będkowski - nieźle, widać że powoli znów gra mu się lepiej z przodu, niezłe rajdy dobre podania!
Smaś - doświadczenie i technika poza zasięgiem każdego w tej chwli piłkarza, ale zero siły czy kondycji i te coraz częstsze niecelne podania........ Brawo za upartość ale co na to zdrowie?
Sieczkowski - bez błysku - coś brakło wczoraj...
Michał Gądek - ratuje go tylko to że strzela bramki, gra beznadziejnie!
Kowalski - niech spada do Połańca pokopać na osiedliowym boisku, może sie coś od dresików pod blokiem nauczy - wypadówa!
Zmiennicy - Kuter powinien grać od początku, Jakub Gądek dla mnie cały czas niewiadoma, natomiast Kapel i Jacek Będkowski bardzo dobrze! Szczególnie Jacek nasza mała gwazdka tylko żeby grał! Widzę go na prawej pomocy (taki nasz Smolarek)
to tyle bye było........
Dobrze że trafiliśmy na słabych rywali jest komplet punktów. Za tydzień będzie o niebo ciężej!

Na koniec: wynik mi się podoba, gra mniej, ale tak jak się wczoraj uśmiałem to jeszcze w życiu nie było mi dane! Dzięki chłpaki

SOWA
Zablokowany
Zablokowany

Dołaczył: 20 paYdziernika 2005
Napisana 24 paYdziernika 2005 o 19:02 | IP z którego się zalogował Cytuj SOWA

a co cie tak rozbawiło....? moze opisz tą czy te sytuacje?

deco
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 02 lipca 2005
Napisana 24 paYdziernika 2005 o 19:13 | IP z którego się zalogował Cytuj deco

Kościej! Jurek ma więcej siły i lepszą kondycję od każdego seniora!A co do Adama Majki to na prawej pomocy jest dużo bardziej przydatny niż w ataku! Sam sie o tym przekonasz!
Do góry Obejrzyj deco's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez deco

SOWA
Zablokowany
Zablokowany

Dołaczył: 20 paYdziernika 2005
Napisana 25 paYdziernika 2005 o 00:13 | IP z którego się zalogował Cytuj SOWA

Kościej napisał:

Po tym goście wpadli w jakąś traumę i nie potrafili nic zrobić. Biegali jak "barany" po boisku...

a mnie sie wydawalo ze barany stoja, ewentualnie chodzą... i "skubają" trawe....

Kościej napisał:

Nieliczna (jak na warunki Szczucina) publiczność od pierwszych minut miała ubaw po pachy, patrząc jak 10 szczucinian walczy z 11-stoma gośćmi z Jodłówki i jednym fajtłapą z Połańca. Ten patałach który niewiem jakim cudem plątał się po boisku w koszulce Wisły z numerm 11 (niewiem czy to jakiś numer znamienny bo podobnie gra Rasiak też z 11 - ale aż szkoda porównywać go z Rasiakiem), raz po raz się wywracał lub potykał na piłce. Nawet jeśli dostał piłkę na czystą pozycję (bo oczywiście o kiwnięciu kogokolwiek nie było mowy), to wybijał - jeśli w nią trafił - aby nie za blisko bramki rywali.

Porażka tak straszna że nie obrażając młodych, lepszy byłby każdy trampkarz od niego. Wracając jednak do tematu - błazen z Grzesia (ponownie zbierzność z znanym wszystkim "Boazerio") taki że aż się rozpłakałem na trybunach.Słyszałem że w klubie się mówi że to "technik" bardzo doby tylko musi się odblokować, hehehehe - tachnik - chyba maszyn rolniczych.

yhhhhyhyhyyyyyyyhh interesujacy opis.....autorstwa największego autorytetu na powiślu... ciekawe czy taki opis tez bedzie w gazecie...?

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Napisana 25 paYdziernika 2005 o 09:03 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Deco:
No może nie jestem na wszystkich meczach ale widzę jak Majka gra w ataku a jak w pomocy.
Jeśli gra tylko ofensywnego to jeszcze jest ok - szczególnie jak ma słabego kryjącego (np. Novi), ale w defensywnych akcjach jest tragiczny! W ataku jak gra to nie ma problemów defensywnych a bardziej sie skupiając na ataku jest według mnie bardziej efektywny.
Jak dal mnie Adam to typowy napastkik pierwszej linii lub lekko cofnięty grający z boku i widać że w tym przypadku preferyje prawą stronę.

Co do Jurka to nie mówię jako fizykoterapeuta czy inny analityk sportowy ale jako kibic.
Może na testach lub na treningach wypada znakomicie ale to co widac w meczach gdy potrzeba zwinności, startu czy siły (chwilowej wielkiej wydajności - czsem ta chwila musi trwać ze 3 minuty nie 15 sekund) to zdecydownie za mało.
Zresztą wiem jakie Jerzy ma kłopoty (a może uz nie ma? rok temu na pewno były) ze zdrowiem, czy jego zdrowie jest tyle warte ja osobiście wątpię.

Jeśli Deco tak dobrze umiesz ocenić umiejętności piłkarzy to co powiesz o "Grzesiu K."?

Strona z 2 Następna >>
  Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Wersja do druku Wersja do druku

Skocz do