Aktywne tematyAktywne tematy  Pokaż listę użytkowników forumLista użytkowników  Szukaj na forumSzukaj  PomocPomoc
  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
 Wis3a Szczucin - Forum : Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
Temat Temat: Wisła- Szreniawa Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Autor
Wiadomość << Poprzedni temat | Następny temat >>
Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Status: Niedostępny
Napisana 18 kwietnia 2006 o 23:32 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Jezu - Deco nie pytałem co powiecie o Majce tylko o sobotnim meczu!
Może troche źle zaakcentowałem zdanie ale chodzi mi o wasze opinie na temat meczu!

Meine
Administrator
Administrator

Dołaczył: 15 czerwca 2005
Napisana 19 kwietnia 2006 o 07:41 | IP z którego się zalogował Cytuj Meine

Dzwiny mecz. Dla nas frajerska porażka. Przy wyniku 3-0 chyba pomyślano, że nic złego stać się już nie może. Odpuszczono. Od 60 min w pomocy i obronie Wisła ma jednego 17-latka, dwóch 18-latków, dwóch 19-latków, dwóch 20-latków i dwóch 22-latków. Młodo, bardzo młodo. Najbardziej doświadczeni gracze są w ataku - Lechowicz i Zieliński. Trener Smaś postawił, zaufał młodzieży. Przeliczył się. Młodzież zawiodła.

Chociaż z drugiej strony czemu nie postawić przy takim wyniku i takiej grze gości (do czasu) na naszą młodzież? Niech się ogrywają. Na dodatek w tym sezonie kadra Wisły jest młoda i zabraknięcie Oleksego i Będkowskiego zmusiło trenera na wystawieniw do składu bardziej młodych, mniej doświadczonych.

Ale... czemu schodzi Kowal? Zabrakło sił...? Nie wiem. Jednak wiem, że Kofcik w tym meczu robił tzw. "czarną robotę", pomagał obronie, w miare czyścił środek i przy ofensywnie grającym Gądku dobrze go uzupełniał. Jednak w 60 min wchodzi ofensywnie grający Jacek Będkowski. I od tej pory nasz środek pomocy gra bardziej w ataku i ma daleko gdzieś to co się dzieje za ich plecami w obronie...

Czemu Lechowicz nie został cofnięty w obrone? Jeśli nie od początku meczu (chociaż moim zdaniem powinnen tam zagrać już od 1 min), to chociaż przy stanie co najmniej 3-2. Przecież tak było z Metalem - przy stanie 3-2 Piotrek cofa się i pomoga w defensywie.

Z tego wynika, że trener Smaś popełnił błędy. Po drugie młodzi nie sprostali. Kiksy Kapla, Giery wołają o pomste do nieba. Ale oni tylko po części zawinili. Kuter wszedł na świeżości, miał najwięcej sił, a jednak Wisła traci cztery gole. Knaga w drugiej połowie za bardzo zapędza się do przodu. Gdzie był gdy wpadywały bramki dla Szreniawy? Środek pomocy - Jacek i Michał, jak już pisałem - ma daleko gdzieś zadania defensywne. Reszta na swoich pozycjach zagrała w miare poprawnie.

Trudno. To była dobra lekcja. Trzeba z niej wyciągnąć wnioski. Jednak patrząc z perspektywy walki o utrzymanie w nowej V lidze przegraliśmy na własnym terenie w sposób głupi ważny mecz. Jeśli w Żabnie uda się urwać punkty liderowi, co będzie bardzo trudne, to mecz z Szreniawą może pójść po części w zapomnienie. Jeśli nie, to módlmy się, że bezpośredni rywale o miejsca dające V lige poprostu gdzieś potracą punkty... 

Do góry Obejrzyj Meine's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez Meine Wejdź na Meine's WWW

Mistrz Gry
Trampkarz starszy
Trampkarz starszy

Dołaczył: 10 czerwca 2005
Napisana 19 kwietnia 2006 o 10:10 | IP z którego się zalogował Cytuj Mistrz Gry

Fabio!
Piękny tekst. Naprawdę. Bez stronniczności.
Czekam na równie obszerną analizę Deco.

deco
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 02 lipca 2005
Napisana 19 kwietnia 2006 o 15:27 | IP z którego się zalogował Cytuj deco

A deco zostawi swoją opinię na temat meczu ze Szreniawą dla siebie!
Do góry Obejrzyj deco's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez deco

Mistrz Gry
Trampkarz starszy
Trampkarz starszy

Dołaczył: 10 czerwca 2005
Napisana 19 kwietnia 2006 o 15:45 | IP z którego się zalogował Cytuj Mistrz Gry

Nieładnie, nieładnie. Czemu nie chcesz napisać, co myślisz? Naprawdę co myślisz? Czego sie boisz, że ktoś bedzie miał ci za złe, jak sie dowie co o nim sądzisz?

polglo87
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 03 wrzeonia 2005
Napisana 20 kwietnia 2006 o 00:11 | IP z którego się zalogował Cytuj polglo87

Mam 2 pytania. Dlaczego został usunieta wypowiedz SOWY ?? Prosze o konkretne przykłady. Czy Pan Kościelniak w młodości grał (trenował) w piłke w jakim klubie i przez ile ??
Do góry Obejrzyj polglo87's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez polglo87

kibic no1
Junior
Junior

Dołaczył: 20 wrzeonia 2005
Napisana 20 kwietnia 2006 o 05:41 | IP z którego się zalogował Cytuj kibic no1

po 1 mistrz gry juz byl prezesem....:)
Do góry Obejrzyj kibic no1's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez kibic no1

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Napisana 20 kwietnia 2006 o 07:29 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Juz dawno Sowa dostał zakaz - z tego co wiem nikt go nie odwołał. Jak bedzie więcej pisał to dostanie znów serię Banów, na razie kasuje.

polglo87
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 03 wrzeonia 2005
Napisana 20 kwietnia 2006 o 20:12 | IP z którego się zalogował Cytuj polglo87

prosze o odpowiedz na 2 pytanie??
Do góry Obejrzyj polglo87's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez polglo87

Rossoneri
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 27 kwietnia 2006
Napisana 27 kwietnia 2006 o 12:26 | IP z którego się zalogował Cytuj Rossoneri

Do tej pory byłem biernym obserwatorem tego forum, ale tego co sie wypisuje w tym temacie to juz odpuscic nie moge.

Skoro juz zmieszaliscie z blotem cala defensywe to ja zaczne od przodu. Jezeli nie strzela sie tego co sie ma w meczu to sie mecze przegrywa, a w tym meczu bylo sytuacji wystarczajaco duzo zeby wygrac ten mecz nawet przy slabo grajacej tego dnia defensywie. Warto wspomniec o sytuacji Gadka czy Zielinskiego w drugiej polowie z 5 czy moze nawet 3 metrow - pije Kosciej do twojego stwierdzenia o lidze francuskiej:) A wiec podliczmy...mamy wynik 5-0 w 56min. I cos mi sie wydaje, że wowczas kazdy zawodnik Szereniawy mysli tylko o zejsciu z boiska, a w najgorszym wypadku mamy remis. Tyle co do "swietnej" dyspozycji napastnikow, tych z ligi fracuskiej takze:)

Warto tez zastanowic jak to mozliwe, "ze ci okropni defensorzy takstrasznie zagrali", "ze przegrali mecz", "ze nie maja doswiadczenia". Skoro grali tak fatalnie to dlaczego schodzilismy z wynikiem 3-0 do szatni? I tu dochodzimy do linii pomocy...tak Ci wspaniali pomocnicy (zwlaszcza skrzydlowi), zagrali poprawnie z przodu, ale beznadziejnie w defensywie. Chyba zapomnieli o tym ze pomocnik ma takze wspierac obroncow. Czy mozna przypisywac obroncom wine za to ze pomocnicy sie nie wracaja? Ze przez swoje straty w srodku pola powoduja sytuacje "5 na 3"? Skrzydla pomocy w obronie zagraly F A T A L N I E drugi mecz z rzedu. I nie miej pretensji Kosciej do Smasia za to ze ich opierdala, bo ma dostateczne powody.

Czas na defensywe. Trudno znalezc jakies usprawiedliwienie dla tych bledow. To sa mlodzi chlopcy, jeszcze duzo musza sie nauczyc. Jednakze nie widze powodu zeby mieszac ich z blotem. Widzialem gorsze mecze w wykonaniu Knagi, Oleksego, Bedkowskiego, Lechowicza i spolki...o wiele gorsze. zreszta jak powiedzialem...pomocnikom naleza sie szczegolne podziekowania. Osobiscie podoba mi sie to ze Smas w koncu zaczyna wprowadzac tych "mlodych", nawet jesli mam ogladac wiecej takich meczow. Te bledy zaowocuja kiedys dobra gra. Przyjemnie bedzie zasmiac sie w twarz tym, którzy ich teraz obrzucaja blotem...czyli wiekszosci z Was:)

Do góry Obejrzyj Rossoneri's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez Rossoneri

<< Poprzednia Strona z 6 Następna >>
  Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Wersja do druku Wersja do druku

Skocz do