Aktywne tematyAktywne tematy  Pokaż listę użytkowników forumLista użytkowników  Szukaj na forumSzukaj  PomocPomoc
  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
 Wis3a Szczucin - Forum : Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
Temat Temat: Odwrócisz tabele Wis3a jest na czele Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Autor
Wiadomość << Poprzedni temat | Następny temat >>
LKS-ik
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 21 czerwca 2005
Status: Niedostępny
Napisana 29 wrzeonia 2007 o 16:47 | IP z którego się zalogował Cytuj LKS-ik

Tylko taka szreniawa nie ma ani jednego zawodnika z Nowego Wisnicza, ja osobiscie nie cieszylbym sie z wynikow jezeli w naszej druzynie graliby sami "obcy"
Do góry Obejrzyj LKS-ik's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez LKS-ik

kibic no1
Junior
Junior

Dołaczył: 20 wrzeonia 2005
Napisana 29 wrzeonia 2007 o 16:52 | IP z którego się zalogował Cytuj kibic no1

dlatego mowie ze nie trzeba duzo 2,3 zawodnikow z ,,zewnatrz,, i tyle rowna placa ,a o szreniawie mowilem ze tym samym skladem graja od 3 lat tak jak my i udalo sie ruszyc druzyne do przodu

Do góry Obejrzyj kibic no1's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez kibic no1

Wislak1990
Junior
Junior

Dołaczył: 10 lutego 2006
Napisana 29 wrzeonia 2007 o 17:31 | IP z którego się zalogował Cytuj Wislak1990

a osobiscie nie cieszylbym sie z wynikow jezeli w naszej druzynie graliby sami "obcy"  

jak by to mia3o pomóc to by3o by to nie z3e rozwi1zanie... chyba lepiej zajmowaa wysokie miejsca w miare dobrej lidze ni? zajmowaa ostatnie miejsca a koszty na to i tak du?e id1 a do3o?ya trzeba nie tak du?o! zawodnicy przychodz1 i odchodz1 ale klub zostaje (ciekawe na jak d3ugo)

kibic no1
Junior
Junior

Dołaczył: 20 wrzeonia 2005
Napisana 29 wrzeonia 2007 o 18:16 | IP z którego się zalogował Cytuj kibic no1

dalej mnie nie rozumiesz chodzi mi o to ze SZRENIAWA MA TEN SAM SKLAD OD 2.3 LAT TAK SAMO JAK MY. teraz dopiero doszlo jeszcze 2,3 nowych i tak samo moglo by byc u nas sklad by sie nei zmienil a jakis doswiadczony obronca pomocnik i snajper by sie przydal
Do góry Obejrzyj kibic no1's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez kibic no1

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Napisana 29 wrzeonia 2007 o 21:39 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

LKS-ik napisał:
Kosciej ljesli chcesz pomóc klubowi,... 

W koncu jakao propozycja a nie jeczenie...
Oczywiocie moge pochodzia po firmach moge polobbowac za nasz1 Wis31 ale co moge przedstawia w zamian? Jak przyci1gn1a kogoo do klubu w którym nawet cz3onowie zarz1du nie wiedz1 jak i kiedy co jest finansowne? Co mam powiedziea?
Dajcie du?o kasy to w Wiole bedzie lepiej?
Musie byc przejrzystooa finansowa w klubie musi bya biznesplan a przynajmniej harmonogram wydatków, cholera musi byc cokolwiek z sensem.
Przeciez u nas teraz nic nie dzia3a. Niemówie ?e za moich czasów by3o super ok itd
Ale teraz ludzie z zarz1du nie wiedz1 ile i sk1d jest kasy i na co sa wydatkowane!
Nie ma co ma?yc o jakimkolwiek sponsorze bez zorganizowania klubu.
Ale dzieki LKSik w koncu jakao propozycja i mam nadzieje ?e nie tylko do mnie adresowana...

Jeoli mówicie ?e nie ma na "naszym podwórku" nie ma sponsora to pewnie myslicie tylko o Tankpolu (ja tez tak kiedyo mysla3em) ale teraz s1dze ?e nasze podwórko to nie tylko Szczucin ale mozna powiedziea ?e równie? powiat a nawet by3e tarnowskie, bo i z Tarnowa mozna zdobyc sponsora.

Ponadto w Krakowie dochodz1 mnie s3uchy ?e w Szczucinie ma rozpocz1a dzia3anie du?a firma (na miejscu Eternitu czy jak kto woli ZWACu), mozna wymóc na Wójcie Gminy aby w umowie inwestycyjnej zosta3 wpisany zapis o dotacjach na sport w Szczucinie.
Tym  samym zwi1zaa inwestora umowa sponsorsk1.
Czy ktos sie ko3o tego kreci?

Ale koncz1c ten w1tek chcia3em jeszcze wyjaonic jedna kwestie, zaraz spytacie dlaczego teraz mimo wszystko nie szukam sponsora ...
Co? sprawa jest prosta, jak dzia3em w klubie by3em postrzegany prze tera?niejszy zarz1d jako aktywny dzia3acz w pozytywnym znaczeniu.
Niestety po zmianie w3adz nowy prezes Edmund Kupiec uzna3 mnie za z3o chyba najwieksze i przesta3 mnie klepac po plecach a rozpocz13 oczernianie i nagonke. Nie bede sie rozwodzi3 w szczegó3ach ale powiem ?e bardzo mnie to zabola3o.
By3 nawet taki moment ?e Pan Edmund Kupiec z Panem Stanis3awem Bedkowskim kazali mi zamkn1a - bo to siedlisko z3a - strone www Wis3y.
Ale im sie nie uda3o - poprostu ich wysmia3em i powiedzia3em ?e nie zmarnotrawie 7 lat pracy swojej i moich kolegów.
Niemniej jednak stara3em sie d3ugo pozostawaa bezstronny a przynajmniej pomijaa "olewaa" niektóre fakty (czasem jak juz przesadzi3 to reagow13em w koncu jesteomy ludYmi).
Tak wiec aby nie by3o ?e jestem obiektywny - wcale nie jestem mocno subiektywny.
I choc wielu ludzi z dzia3aj1cego zarz1du szanuje to nie wszystkich.

Reasumuj1c mój i tak za d3ugi i przynudnawy wywód - bede lobbowa3 na rzecz klubu czy to jako dzia3acz czy jako zwyk3y kibic z ramienia klubu ale tylko wytedy gdy w klubie bedzie porz1dek i przejrzystooa. tylko wtedy gdy jasno beda okreslone problemy, droga i cele.
W innych przypadkach nie ma to sensu jak i dla mnie tak i dla ewentualnego sponsora...
uffff...

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Napisana 29 wrzeonia 2007 o 21:46 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Ah_1948 napisał:
Jak jest dobry sponsor to jest wszystko jedyny przyk3ad" Kolejarz Stró?e" ...

Tak bardzo dobry przyk3ad druzyny z niewielkiej wioski.
Im sie uda3o ale zauwa?cie ?e tak jak pis3em w poscie powy?ej - oni byli zorganizowani, by3y cele i przejrzystooa finansowa, a przedewszystkim zaangarzowni ludzie... sam sponor i tak by nie pomóg3 albo by odszed3 bez tego...
Nawiasem mówi1c w tym roku zagooci3em (heheheheh) przy stadionie w Stru?ach wracaj1c w niedziele z meczu naszej Wise3ki z Muszyny.
Pozrowienia dla Jacka i Jarka.

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Napisana 29 wrzeonia 2007 o 22:04 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

kibic no1 napisał:
... jest druga sprawa za prezesa koscieja wszsytko bylo fajnie awans duzo nowych zawodnikow ktorym placono nie male pieniadze tylko nie pomyslano ze bez sponsora kiedys to sie skonczy tzn 4 liga zzawodnicy obcy odejda a wisla skonczy jak skonczyla czyli bez perspekktyw

Racja, by3 awans i byli nowi zawodnicy, ale na to ?e im sie p3aci3o zgodzi3a sie ca3a dru?yna, trener i zarz1d. Zawsze Jurek mia3 decyduj1cy g3os co do sprowadzonych zawodników.

I uda3o sie z dru?yny oredniej zbudowaliomy mocna ekipe, dry?yne na historyczny awans, druzyne z której dumne by3o ca3e miasteczko, mówiono o naszym klubie w ca3ej ma3opolsce, bylismy znani i chwaleni, jeden z najm3odszych zarz1dów w Polsce, pe3en stadion prawie co mecz a na meczu z Tuchovi1 grubo ponad 1000 ludzi, nawet grupa arystyczna (niewiem czy w 1 lidze by3o ich wiele) ech piekne czasy i trzeba sie cieszyc ?e takie by3y.

Szkoda ?e odeszliomy ale taki byl "uk3ad" (teraz to popularne s3ówko), mieliomy odejoa mieli przyjoa po nas ustabilizowani, spokojni dzia3acze - za to mia3 byc sponsor, spytacie jaki? Oczywiocie Tankpol ale znów nas zer?n13 w d....
Znów nie by3o kasy a "zakreceni" lub "wkreceni" starsi dzia3acze nie byli w stanie podo3aa...
Tak teraz ?a3uje ?e wtedy odeszliomy i ?a3uje równie? ?e potem wróc3em na runde, mieliomy nadzieje ale by3o ju? wszytko spieprzone...
Piekne choc biedne czasy awansu Wis3y do 4 ligi, nawet za medale dla zawodników z okazji awansu zap3aci3em sam z w3asnej kieszeni...
Nie za3uje, jestem dumny z siebie moich kolegów graj1cych wtedy zawodników i nikt mi tego nie odbierze choaby niewiem jakie kalumny na mnie wiesza3.
To jest historia!

A co zosta3o po 4 lidze?
To samo co by3o przed - czyli szarooa okregówki...
A? do dzis bo teraz sypie sie nawet to...
I oby nie musia3o sie skonczyc tak jak po sukcesach w latach 70-tych - spadkiem do B klasy w latach 80-tych, a na dzien dzisiejszy jak sie nie otrzesniemy tak sie stanie....

Zmieniony przez Koociej o 30 grudnia 1899 o 00:00

maradona
Trampkarz starszy
Trampkarz starszy

Dołaczył: 20 lipca 2005
Napisana 30 wrzeonia 2007 o 06:53 | IP z którego się zalogował Cytuj maradona

no dobra dobra - skoro Koociej wywo3a3 mnie do odpowiedzi...
* Nie jestem w stanie pomagaa, poniewa? nie mieszkam w Szczucinie, a wed3ug niektórych osób to jest bardzo du?y argument na "nie". - wiem co mówie
* Co do d3ugów - to powiem tylko tyle, ?e powinny bya zebrania raz w miesi1cu i przy wszystkich opisywaa swoj1 dzia3alnooa finansow1 i wtedy ka?dy mia3by owiadomooa a sup3aa ró?ne teorie.
* Co do kadry - czy a? tak bardzo sie ró?nie kadra zespo3u z IV ligi do obecnej? Odszed3 Jurek, Micha3, Melon, bramkarze i ch3opaki z Tarnowa - a reszta, czyli trzon jest: Jarek, Kowcik, Zió3ek, Olo, Kalosz... Ale za to dosz3o bardzo du?o m3odych i bardzo utalentowanych zawodników (m.in. Tutin, Giera, Kapel...) - wiec powstaje pytanie - dlaczego gra sie nie uk3ada - czy dlatego ?e brakuje wy?ej wymienionych zawodników?
* oci1gniecie zawodników z zewn1trz (jak to mia3o miejsce z Tarnowa) by3o odbierane dwuznacznie - najpierw gdy by3 Koza i —aba, by3y równie? wyniki to by3o pieknie 3adnie, ale potem jak by3 Tomaszowicz, Mikoo, Bielaszka i......., a wyników nie by3o to wtedy ka?dy wiesza3 na nich psy. Wniosek jest prosty - mo?na wzmocnia kadre zawodnikami z zewn1trz, lecz ma bya to uzupe3nienie kadry, a nie budowanie "Tarnowa" w Szczucinie
* zarz1d ju? chwile zasiada na swoich stanowiskach i chyba powienien zrobia sobie bilans - co jest na "+" a co na "-". Ja zrozumia3em, ?e g3ównym, a mo?e jedynym celem by3o zniwelowanie d3ugów poprzedników! A nie lepiej zapisaa na kartce ile mamy kasy do dyspozycji, ile musimy wydaa na dzia3alnooa, ile mamy d3ugów, sk1d pozyskaa orodki, jak przyci1gn1a inwestora, jak stworzya widowisko, na które ca3e miasteczko przychodzi szturmem po koociele na mecz, a do tego zaproponowaa im kawe i paluszki, co z pewnooci1 bedzie dodatkowym bodYcem finansowym dla klubu (choaby na banany po meczu dla juniorów i trampkarzy)
* trzeba stworzya wokó3 klubu przyjazn1 atmosfere, pokazaa, ?e wszystkim zale?y na klubie, zrobia festyn (i zrzutke przy okazji), zmotywowaa zawodników, szkolia m3odzie?, porozmawiaa z reklamodwacami, zadbaa o boisko...
* jeszcze tylko o sponsoringu: nie trzeba chodzia i prosia o kase! mo?na podejoa do goocia, który posiada autobus i porozmawiaa, czy nie zgodzi3by sie "po?yczaa" autobusu, potem ioa na stacje benzynow1, aby pozwoli3a tankowaa w ramach reklamy i znaleYa kierowce: zawodnika, dzia3acza, kibica. I w taki sposób mamy ju? rozwi1zany problem z autobusem. Tu nie chodzi aby ?ebraa (jak to któryo napisa3), lecz zaoferowaa jego pomoc w zamian za to, ?e bedzie zasiada3 w lo?y honorowej wraz z innymi inwestorami i np. wójtem. W czasie meczu i po meczu mo?na zaproponowaa im kie3baske, piwo lub kawe, aby poczuli ?e s1 wa?ni, a potem sami sie zapytaj1 czy mog1 jeszcze pomóc...
chyba za du?o tego pisania...
PS. prosze sie o niedomyolanie moich personaliów
Do góry Obejrzyj maradona's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez maradona Wejdź na maradona's WWW

Tutin
Senior
Senior

Dołaczył: 16 stycznia 2006
Napisana 30 wrzeonia 2007 o 13:55 | IP z którego się zalogował Cytuj Tutin

no mecze z Tuchovia i innymi druzynami 4-5 lat temu to rzeczywiscie piekne czasy byly, na meczu minimum 500 ludzi i w ogole, a teraz marniutko...

Wislak1990
Junior
Junior

Dołaczył: 10 lutego 2006
Napisana 30 wrzeonia 2007 o 19:50 | IP z którego się zalogował Cytuj Wislak1990

Ciekawe gdzie s1 wszyscy Ci co dawniej opiewali "na zawsze wierni, wierni i oddani..." nie licz1c tych co wyjechali. Frekwencja na meczu 100 osób i to nie wiem czy nie przesadzi3em.

<< Poprzednia Strona z 5 Następna >>
  Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Wersja do druku Wersja do druku

Skocz do