Aktywne tematyAktywne tematy  Pokaż listę użytkowników forumLista użytkowników  Szukaj na forumSzukaj  PomocPomoc
  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
 Wis3a Szczucin - Forum : Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
Temat Temat: Kto w Wiśle? Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Autor
Wiadomość << Poprzedni temat | Następny temat >>
Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Status: Niedostępny
Napisana 16 sierpnia 2005 o 08:32 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Jeżeli byłbyś łaskaw LKS-ik zauważyć, to nie wszyscy chcą wzmocnień "z poza" klubu (a wydaje mi się że szkoda). Wielu z tych którzy optowali za tym aby oprzeć się tylko i wyłącznie na wychowankach w tym wątku wogóle sie nie wypowiedziała. Jak na razie.
Zresztą i ja nie jestem na budowaniu legii zaciężnej w szczucinie na poziomie okręgówki, to byłaby przesada.
Niemniej jednak należy określic co to znaczy że człowiek jest "z poza"?
Rozumiem jeśli ktoś tak mówi w Tarnowie (choć i tak zapewne mysli o wszystkich Tarnowianach i mieszkańcach okolic), ale to nie ma sensu jeśli ktoś mówi w takim samym zanczeniu o Szczucinie.
Tarnów ma ponad 100 000 mieszkańców - Szczucin jakieś 4 000! (to jakieś jedno niewielkie osiedle w Tarnowie)
Dla mnie miejscowi piłkarze to wszyscy w promieniu 20 km od Szczucina! Nie ma dla mnie znaczenie że jest ze Słupca, Brzezówki czy Wójciny - to przecież jest swojak! Nie pochodzi z Lipnicy Murowanej czy z Buska.
Szukajmy wzmocnień na naszym terenie u nas! A jeśli do tego ściągniemy takich dwóch zawodników jak - Koza i Żaba - to mamy ponownie 4 ligę tylko że tym razem  tą w Krakowie.
Nigdy nie byłem za zamykaniem się środowiska to nic nie pomaga a wręcz w prostej lini prowadzi do "grengolady". Szukajmy wzmocnień, aby grać na jakimś przyzwoitym poziomie i by była konkurencja w drużynie - oczywiście jak ze wszystkim w życiu nie wolno przesadzać  - więc do dzieła Panowie działacze......

maradona
Trampkarz starszy
Trampkarz starszy

Dołaczył: 20 lipca 2005
Napisana 16 sierpnia 2005 o 08:48 | IP z którego się zalogował Cytuj maradona

masz racje w zupełności Kościej!

nie potrzeba sprowadzać ogranych zawodników z Tarnowa ale np. z niższych okolicznych lig sprowadzać tych najlepszych.

Jednak wszystkim tym, którzy teraz sa przeciwni chlopakom z Tarnowa to zauwazam niepokojącą sytuacje:

kiedy byli Koza i Żaba w Wisle to wszyscy byli zadowoleni, ze Wisla gra dobrze i ze wygrywa. Potem jednak gdy nastapil spadek to od tej pory nikt nie chce wzmocnien z zewnatrz....

a chciałem zauważyć że ciężko jest być najlepszym bez jakichkolwiek wzmocnień!!

Do góry Obejrzyj maradona's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez maradona Wejdź na maradona's WWW

Mistrz Gry
Trampkarz starszy
Trampkarz starszy

Dołaczył: 10 czerwca 2005
Napisana 16 sierpnia 2005 o 13:17 | IP z którego się zalogował Cytuj Mistrz Gry

Panowie! Po co cała ta dyskusja? Ilu z was, tak z ręką na sercu, wierzy że, Wisła bez wzmocnień się utrzyma? W sezonie kiedy awansowaliśmy przed runda jezienną przyszło do nas dwóch bardzo dobrych zawodników, Artur Koza i Paweł Żaba. Przed wiosną przyszedł dobry Łukasz Bielaszka i Michał Gądek (choć mi osobiście on "nie leży") i słabszy Jurek Micek. Czyli przybyło 5 zawodników. Czterech od razu do grania, jeden na ławkę. Pamiętacie ilu, i jakich mieliśmy wtedy zawodników na ławce?
Musimy sobie jasno powiedzieć że, bez ISTOTNYCH wzocnień nie mamy szans na utrzymanie się w lidze. Choć zawsze pozostaje nam wiara. Wiara i nadzieja.

swistak
SuperTyper 2006
SuperTyper 2006

Dołaczył: 21 czerwca 2005
Napisana 16 sierpnia 2005 o 19:38 | IP z którego się zalogował Cytuj swistak

.

Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Napisana 17 sierpnia 2005 o 08:34 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Świstak - "Bycka" to jak kiedyś nawet dobrze znałem i może miał zapędy na niezłego piłkarza ale "wóda" go niestety zniszczyła... Czy on był dobry? To pojęcie względnie - dla mnie niebył "dobry", jak u nas grał to była juz widoczna tendencja zniżkowa jego formy czy umiejętności (niech każdy zawie to jak chce). Zresztą o co Wisła wtedy walczyła?
Jeśli natomiast chodzi o planowanie ... szkoda gadać nigdy nie było i jeszcze nie będzie - musi sie naprawde coś strukturalnie zmienic w tym klubie. To nie może tak działać jeśli ma być dobrze. 

swistak
SuperTyper 2006
SuperTyper 2006

Dołaczył: 21 czerwca 2005
Napisana 20 sierpnia 2005 o 14:44 | IP z którego się zalogował Cytuj swistak

.

Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00

AzbestPsychoFan
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 10 czerwca 2005
Napisana 22 sierpnia 2005 o 12:14 | IP z którego się zalogował Cytuj AzbestPsychoFan

Kościej napisał:
Nigdy nie byłem za zamykaniem się środowiska to nic nie pomaga a wręcz w prostej lini prowadzi do "grengolady".

A ta "grengolada" to jest coś spoko czy raczej nie bardzo?

Jeżeli chcesz odpowiadać na posty, najpierw się zaloguj
Jeżeli nie jesteś jeszcze zarejestrowany to musisz się zarejestrować

<< Poprzednia Strona z 2
  Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Wersja do druku Wersja do druku

Skocz do