Aktywne tematyAktywne tematy  Pokaż listę użytkowników forumLista użytkowników  Szukaj na forumSzukaj  PomocPomoc
  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Kibice Wisły Szczucin
 Wis3a Szczucin - Forum : Kibice Wisły Szczucin
Temat Temat: Opinie na temat zarządu Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Autor
Wiadomość << Poprzedni temat | Następny temat >>
Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Status: Niedostępny
Napisana 15 wrzeonia 2005 o 15:22 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Właśnie niech ktoś wreszcie powie jaki syf.
Wszyscy nam zarzucają nam że zostawiliśmy bagno a jak z kimś rozmawiam o czym mówi to nikt nic nie wie, lub nie będzie na ten temat ze mna rozmawiał bo nie jestem godzien z nim konwersować.
Więc proszę bardzo niech ktoś powie jaki syf, może będę mógł się w końcu ustosunkować do konkretnych zarzutów, a nie pomówień.
Proszę Deco napisz co to słyszałeś lub o czym wiesz...

deco
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Dołaczył: 02 lipca 2005
Napisana 15 wrzeonia 2005 o 16:30 | IP z którego się zalogował Cytuj deco

Kościej nie wiesz jaki syf zostawiliście? Poważnie? Wszystko tak było cacy? Przecież zostawiliście Waszą Ukochana "Wisełkę" z wielkimi długami ( niezapłacone rachunki za wodę, prąd, telefon (przecież nie można było sie do klubu dodzwonić), paliwo, przewozy autobsowe u Kapinosa, dług wobec zawodników (niezapłacone premie za 3 wygrane mecze(Zakliczyn, Metal, Dąbrovia), niewypłacenie kontraktu Pawłowi Żabie, Zaborowskiemu (samo podpisanie z Nim umowy na rok na kwotę 600 zł miesięcznie brutto zakrawało na kpinę).  Kościej pamiętasz jak w styczniu 2002 roku obiecywałeś że zawodnicy otrzymają po ok. 300zł na głowę za wygrane mecze (cyt:"choćbym miał ze swoich zapłacić to dostaniecie te pieniądze") Minęły prawie 4 lata i nikt tych pieniędzy nie widział na oczy. Przypisujecie sobie awans do IV ligi. Zgoda. Macie rację! Tylko wkład Zarządu w ten awans był niezbyt duży! Oczerniacie obecny zarząd , ale prawda jest taka, że zarząd w dalszym ciągu płaci za Wasze długi (między innymi dlatego nie ma wzmocnień). Takie Orły jednak z Was nie były...
Do góry Obejrzyj deco's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez deco

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Napisana 16 wrzeonia 2005 o 13:21 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

No w końcu jakieś konkrety, ale czy oby na pewno?
Nie mówię, że wszystko było „cacy” Panie Deco, bo „cacy” w naszym ukochanym klubie nigdy nie było. Tylko, że niektórym chciało się coś zrobić a niektórym nie.
Piszesz wielkie długi? Fajne populistyczne hasło „Wielkie Długi!”, tylko, dlaczego nikt nie podaje kwot? Dlaczego się nie mówi o tym, że za każdym razem, gdy byliśmy w zarządzie zmniejszyliśmy dziurę budżetową? Gdy przejmowaliśmy „władzę” w klubie w 2001 roku było po rządach zarządu Pana Knapczyka prawie 15 000 długu, gdy kończyliśmy działalność w miesiąc wcześniej niż normalnie w czerwcu 2003 roku było to o jakieś 3 000 mniej. Można spytać, dlaczego tylko tyle skoro niby udawaliśmy takich zaradnych? Szybka odpowiedź by brzmiała były wzmocnienia, poprawiono stan infrastruktury i boisk. Wszyscy to widzieli i nie ma co polemizować, a budżet w latach naszych rządów był dużo mniejszy niż w latach wcześniejszych! „Dachy Szczucińskie” już upadły a i gminnych pieniędzy było mniej. Ale mimo wszystko udało się zmniejszyć zadłużenie. Za drugim razem (nie ukrywam, że to był mój osobisty błąd, – ale za błędy się później płaci – choćby tym, że ludzie, którzy niewiele o tobie wiedzą mieszają cię z błotem). Przejęliśmy klub po - nie wiem jak to nazwać – „bezkrólewiu”, „totalnym chaosie” czy jakoś tak. Jeśli ktoś wytęży pamięć to szybko sobie przypomni, że nawet komisja rewizyjna nie udzieliła absolutorium ustępującemu zarządowi! Dlaczego bo nie było dokumentacji na wydatki, zresztą, co tu pisać w ogóle nie było dokumentacji z czegokolwiek. Specjalnie oddaliśmy im rządy w klubie wcześniej, aby mogli się do sezonu 4 ligowego lepiej przygotować! A gabinet cieni utworzyli już wczesną wiosną (ich spotkania odbywały się przecież w budynku klubowym).
A przypomnijmy sobie, kto przez tamten zarząd się przewinął?
Panowie Kupiec, Będkowski, Duda, Furgał, Ożóg, Nowakowski, Początek, Bełzowski, Smaś ilu z nich ponownie teraz kieruje klubem? I co nam ci panowie zostawili? Obok wcześniej wspomnianego bałaganu około 15 000 długu od razu (powiększony dług a przecież posiadali większy budżet)., a do tego zapuszczone boiska.
Przez 4 miesiące naszych „drugich rządów” otrzymaliśmy pieniądze za lipiec i sierpień! Przez wrzesień, październik, do nowych wyborów nie otrzymaliśmy ani grosza!
Kierowaliśmy klubem przez ponad 70 dni bez złotówki (choć pieniądze miały być przelewne co miesiąc), żyliśmy  dzięki biletom, datkom (zresztą bardzo marnym, góra 500zł). Po naszym odejściu „Nowy – Teraźniejszy” zarząd otrzymał zaległości za wcześniej wspomniane miesiące (wrzesień, październik, listopad), Więc nie wiem o czym ty piszesz? W czym zawiniliśmy? Przecież jak przyszły pieniądze to chyba nikt ich nie rozdał? Tylko pospłacał rachunki (za wodę, prąd, telefon, przewozy autobusowe u Kapinosa, dług wobec zawodników)? I co wtedy wyszło? Nie mówię, że budżet na zero, ale długi ponownie mniejsze niż jak obejmowaliśmy „rządy”. Jeśli ktoś nie wierzy to dokumenty wszystkie są jawne i każdy może sobie sprawdzić!

Teraz następna sprawa – kontrakty Żaby i Zaborowskiego.
Nikt samodzielnie z nas decyzji w tej sprawie nie podejmował. Decyzje podjęła większość zarządu w tym Pan Jan Duda, (który ciągle jest w zarządzie), trener, Smaś (nadal trenuje) i to właśnie Jurek miał decydujący głos w tej sprawie, nigdy przed nikim nie ukrywaliśmy, kto jaki ma czy będzie miał kontrakt i tak samo było z Maćkiem Zaborowskim. Nie wiem czy wiesz, ale 600 zł to było dużo mniej niż było na początku negocjacji.
Nie mam sobie nic do zarzucenia w tej sprawie. Zresztą lepszy jeden Zaborowski za 1800 niż 3 Kowalskich za 600.
Kolejny „syf” jak to nazwałeś obiecane pieniądze za awans. Nie wiem czy wszyscy wiedzą lub pamiętają nasi „miejscowi” piłkarze sami podjęli decyzję o tym, że potrzeba wzmocnień i wszem i wobec było mówione, że kasy za poszczególne mecze nie będzie (nie dotyczyło to piłkarzy ściągniętych), natomiast prawda było powiedziane, że będą premie za bardzo dobre wyniki po rundzie jak i po całym sezonie. Możesz spytać piłkarzy otrzymali obiecane pieniądze po jesieni, a po wiośnie też były dla nich pieniądze w budżecie przewidziane. Po Zakończeniu sezonu miały być wypłacone. Słyszałem (od piłkarzy), że „Zarząd Nowakowskiego” nie dotrzymał obietnicy i pieniędzy, (choć jeszcze raz wspomnę zabukowanych na ten cel) nie wypłacono. Nie wiem może za tą kasę zrobili chłopakom zakończenie w Domku Myśliwskim? Mnie tam nie było (zapomniano szybko o nas – nie upłynął nawet miesiąc), ponoć wielokrotnie były wiwaty na cześć nowego wówczas zarządu – szkoda, że wtedy nikt nie zapytał o pieniądze.
Nigdy sobie nie przypisywaliśmy chwały za awans, zawsze mówiłem najwyżej - że to za moich czasów - moi koledzy z boiska – piłkarze – wywalczyli awans, a ja robiłem, co umiałem, aby im w tym pomóc. Nigdy nie mówiłem, że był ze mnie „orzeł”,
nasza wielkość polegała na ODWADZE, mieliśmy śmiałość sprowadzić zawodników by awansować, mieliśmy śmiałość iść przebojem.

Co tam jeszcze? Napisz, o czym to jeszcze się mówi? Co ludzie tacy jak ty powielają a może sami wymyślają?
Oczerniam teraźniejszy zarząd? Chyba ci się pomyliło? To my ciągle my jesteśmy obwiniani o wszystko, rządzą już prawie rok i dalej jest nasza wina, choć byliśmy tylko przez 4 miesiące i to bez kasy! Niedługo będzie się nas obwiniało o głód na świecie i huragany. Niedawno usłyszałem, że jestem nieprzeciętnie groźnym chuliganem stworzyłem bandy grasujące po Szczucinie i nie tylko a mówili to ponoć nikt inny jak  panowie Kupiec i Będkowski. To, kto tu, kogo oczernia i miesza z błotem?

Więc gdzie ten „syf”?

PS.
Wnioskuję po cytatach i miarę dobrej orientacji w problemach jakie były, że się znamy.
Ty wiesz kim ja jestem, napisz na priva kim ty jesteś jeśli nie chcesz na ogólnym. Przynajmniej będzie jasność panie Deco.

Zmieniony przez Kościej o 30 grudnia 1899 o 00:00

deco
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Napisana 16 wrzeonia 2005 o 14:00 | IP z którego się zalogował Cytuj deco

Kościej! Ja nie piszę o żadnych premiach za awans! Ja pisze o premiach za 3 ostatnie mecze rundy jesiennej w sezonie 2004/2005 i o premiach, które osobiście obiecywałeś za jesień 2001.

deco
Trampkarz m3odszy
Trampkarz m3odszy

Napisana 16 wrzeonia 2005 o 14:15 | IP z którego się zalogował Cytuj deco

Kościej! Można wiedzieć, jakie były przyczyny rezygnacji Zarządu w listopadzie 2004?

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Napisana 16 wrzeonia 2005 o 14:25 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Jeśli chodzi o premie z jesieni 2001 to niestey za dobrze tego nie pamiętam, ale nikt do tej pory mi tego nie wypomał więc miałem prawo zapomnieć. Ale w czasie 2001/2003 zawsze łązcyliśmy ewentualne premie z wynikami po rundach czy sezonie. na jesieni 2001 nie było za dobrze z tymi wynikami teraz nie pamiętam jakie było dokładnie miejsce ale w domu sprawdzę i napisze jak znajdę.
Natomiast jeśli chodzi o 3 ostatnie mecze z jesieni 2004 to jeżeli dobrze byś czytał to napisał o tym w tym długim poscie powyżej :"Przez 4 miesiące naszych „drugich rządów” otrzymaliśmy pieniądze za lipiec i sierpień! Przez wrzesień, październik, do nowych wyborów nie otrzymaliśmy ani grosza!" i
"Przecież jak przyszły pieniądze to chyba nikt ich nie rozdał? Tylko pospłacał rachunki (za wodę, prąd, telefon, przewozy autobusowe u Kapinosa, dług wobec zawodników)"

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Napisana 16 wrzeonia 2005 o 14:31 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

W listopadzie 2004 zrezygnowałem (podobnie jak cały zarząd) z między innimi następujących powodów:
- Niewypełnienie zobowiązań wobec kibiców i samego siebie - dotyczących bezpośredniej walki o powrót do IV ligi
- Brak drożności finansowej klubu, oraz pogarszające się stosunki na linii Klub - źródła finansowania
- Skomplikowanie się spraw rodzinnych w Krakowie.

jawor
Senior
Senior

Dołaczył: 21 czerwca 2005
Napisana 16 wrzeonia 2005 o 15:54 | IP z którego się zalogował Cytuj jawor

I wszystko jasne chyba już brak wątpliwości, i jestem za nowym sprawnym chetnym do pracy zarządem a nie taki który myśli że przez ambicje swoich wychowanków można dojśc do sukcesu bo to jest śmieszne nigdy tak nie było i nie jest .

swistak
SuperTyper 2006
SuperTyper 2006

Napisana 16 wrzeonia 2005 o 16:15 | IP z którego się zalogował Cytuj swistak

.

Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00

x-meni
Junior
Junior