Autor |
|
swistak SuperTyper 2006
Dołaczył: 21 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 347 Skąd: Szczucin/ PoM
|
Napisana 18 grudnia 2005 o 17:50 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Z tego co wiem to w niedziele tj.(18.12.2005) odbyły się rozmowy dotyczące przejścia zawodnika Metalu Gawro Tarnów Piotra Lechowicza do naszej wisełki. Jak mi sie wydaje obie strony doszły do porozumiena i Lechowicz od rundy wiosennej na 90% będzie reprezentował barwy LKS WISŁA SZCZUCIN. Jak będe wiedział coś więej to napisze na forum lub pisać do mnie na priv lub gg.
Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00
|
Do góry |
|
|
Koociej Redaktor naczelny
Dołaczył: 09 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 630 Skąd: Kraków / Szczucin
|
Napisana 19 grudnia 2005 o 11:16 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Ciekawe ile na tym Kasy straci Wisła Szczucin.
Dla przypomnienia: Metal Tarnów jest lub będzie winny Wiśle Szczucin 50% kwoty następnego transferu Lechowicza nie mniej jednak niz 4000zł.
Jeśli Piotrek przyjdzie do Szczucina za darmo to Metal powinien nam do niego dołożyc jeszcze 4000 zł, jeśli tak to będzie to naprawdę gratuluje działaczom jeśli nie to będzie działanie na szkodę kluby.
Zainteresowanym dokładnymi wiadomościami o transferze Piotra Lechowicza z Wisły do Metalu i związnymi z tym zapisami i klauzulami udzielę wszelkich dostępnych mi informacji (a wiem na ten temat dużo).
Reasumując ktoś tu jest "głupi" godząc się na taki transfer albo Wisła Szczucin albo Metal Tarnów. W tą druga opcje znając Panów z Tarnowa szczerze wątpie..
__________________ Wis3a Szczucin - Duma Ma3opolski - Chwa3a Powiola
|
Do góry |
|
|
deco Trampkarz m3odszy
Dołaczył: 02 lipca 2005
Status: Niedostępny Posty: 37
|
Napisana 19 grudnia 2005 o 11:38 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Kosciej! Piotrek Lechowicz jest bardzo wartościowym zawodnikiem i przyjście Jego do Wisły bedzie ogromnym wzmocnieniem!
Jak nie było wzmocnien,to wszyscy narzekali, ze działacze nic nie robią, teraz chcą sprowadzić chłopaka który sie przyda w walce o jak najwyższe lokaty, to TY tez narzekasz.
Kościej! Zdecyduj sie co chcesz!
Ps. Znam innych co dużo bardziej działali na niekorzyść klubu(mam nadzieje, ze robili to nieswiadomie).
Lechu - przydasz sie w Wisełce!
|
Do góry |
|
|
|
Napisana 19 grudnia 2005 o 13:07 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Ja nie mówię że się nie przyda! Twierdzę jak najbardziej że będzie wzmocnieniem! Prawie zawsze twierdziłem że powinien grac w Wiśle, byłem nawet przeciw jego odejściu do Metalu. Ale Deco czy jest wart 4000 zł? Bo jeśli nasi działacze załatwią go "niby za darmo" to tracimy co najmniej i tak 4000zł! A jeśli Metal jeszcze będzie chciał kasę to ile wtedy?
Ja jestem zdecydowany ciągle i niezmiennie, nalezy walczyć o jak najwyższe lokaty, należy się wzmacniać ale przy tym trzeba pokalkulowac i pomyśleć, co więcej pamiętać!
Jak dla mnie starta 4000 zł to za dużo inni moga myśleć inaczej, ja tak to widzę znając niestety mało faktów (może rzeczywiscie za mało?).
Pamiętacie za ile przyszli kiedyś Żaba czy Koza? Pamietacie o jaką kasę się niedogadali z Olearczykiem (czy jakoś tak) pół roku temu?
|
Do góry |
|
|
Meine Administrator
Dołaczył: 15 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 454 Skąd: Szczucin - Pom
|
Napisana 19 grudnia 2005 o 15:06 | IP z którego się zalogował
|
|
|
W moim przekonaniu "strata" (chodzi tu o te 4000 zł) nie jest do końca słowem trafnym. Jeśli dobrze pojąłem - to tak - Wisła w pewnym sensie straci, ale nie przecież w takim sensie, że wyłozy na stół 4 tys, czyli budżet zostanie taki jaki był.
Przecież taki transfer, gdzie do zawodnika klub, który sprzedaje dopłaca jeszcze 4000 zł jest poprostu mało realny ("głupi") jak to wcześniej napisano. Samo przez się rozumie, że któraś z stron musiała odpuścić, żeby dojść do porozumienia. Tą stroną była/będzie Wisła, która zrezygnuje z tych 4000 zł. Jeśli oczywiście tak wygląda transfrer Lechowicza! Bo szczegółów nie znam! Chciałem tylko wyrazić opinie na temat tych 4 tys.
I tak przecież Wisła zyska - bo zawodnik taki jak Lechowicz to na pewno wzmocnienie w walce o utrzymanie w nowej V lidze.
|
Do góry |
|
|
Faraon Junior
Dołaczył: 16 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 171
|
Napisana 20 grudnia 2005 o 19:19 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Z tego co czytam to rozumiem że transfer może sie odbyć na dwa spsoby: *Lechowicz przechodzi do Wisły mimo że miał grac w Metalu jeszce załóżmy 2 sezony, ale że ich nie zagra-więc Metal płacąc za niego jakąś częśc pieniędzy wyżucił w błoto, i tą częścią jest właśnie te 4. tysiące, które za darmowe przejście Lechowicza do naszego klubu Wisła umaża. *Piotrkowi będzie niedługo wygasał kontrakt z Metalem, więc przechodzi do Wisły, a metal naszemu klubowi "przy okazji" oddaje zaległe 4 tysiące.
Która opcja jest prawdziwą-nie wiem, a być może jest jeszce jedna.....
Powtórze to już po poprzednikach-czy tak czy siak-Lechowicz będzie ogromnym wzmocnieniem dla Wisły.
|
Do góry |
|
|
swistak SuperTyper 2006
|
Napisana 20 grudnia 2005 o 20:05 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Was chyba pojebało jeśli Metal da jakąś kase . Chyba nie wiecie co piszecie zawodnik przechodzi do innego klubu i ten klub ma jeszcze za to zapłacić!!!<lol2> takie rzeczy mogą sie dziać tylko w szczucinie ha ha ha. To przeciesz jest smiech w biały dzień!!! Zastanówcie sie co piszecie.......
Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00
|
Do góry |
|
|
|
Napisana 21 grudnia 2005 o 19:27 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Świstak - czyta się umowy, te umowy wiążą obie strony a tracą ważność gdy obie strony dochodza do porozumienia.
Jeśli Wisła się uprze to Metal za Lechowicza (jesli ten gdziekolwiek odejdzie z Metalu) musi otrzymać 50% kwoty z transferu nie mniej niż 4000zł.
Sprawa się komplikuje gdy klubem pozyskującym jest oczywiście Wisła. wtedy dochodzi sie do porozumienia. Podejrzewam i mam nadzieję że nasi działacze są na tyle "zorientowani" że nie dopuszczą do dodatkowego płacenia Metalowi za Piotrka.
Nic w tym świstak nie ma śmiesznego taka jest rzeczywistość. Szkoda że czasem taka brutalna.........
|
Do góry |
|
|
swistak SuperTyper 2006
|
Napisana 22 grudnia 2005 o 12:53 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Z tego co wiem to nikt nie będzie płacił 4000 zł. Ani wisła metalowi ani metal wiśle. A smieszne w tym jest wszytko!!!!. Moze dla ciebie ta rzeczywistośc jest brutalna i cie skrzywdziła kiedyś. Jestem pefien na 100% ze zadnej kasy metal nie zapłaci za ten transfer.
|
Do góry |
|
|
|
Napisana 22 grudnia 2005 o 20:28 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Ej szkoda aż mi cokolewiek pisać na taki tekst, życie wszystkich nas cały czas krzywdzi jeśli tego nie widzisz........ Niemniej jednak uważam że Wisła więcej straci niż zyska na tym "transferze" oczywiście wy możecie myślec co innego , wasze prawo! Ja swoje na ten temat wypowiedziałem....
|
Do góry |
|
|