Autor |
|
Faraon Junior
Dołaczył: 16 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 171
|
Napisana 20 lipca 2005 o 10:03 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Ten temat zakładam w tym pokoju bo chyba tutaj najbardziej będzie pasował.
W poprzednim sezonie typowanie cieszyło się bardzo dużym powodzeniem i była to dobra zabawa, ale potem (jeszcze na starym forum) niektórzy z forumowiczów zaczeli pisać że typowanie zaśmieca forum i tylko takie tematy pojawiają się (prawdę mówiąc mieli dużo racji) na agorze. I nadal do końca nie jest wiadomo co bedzie w sezonie 2005/2006 mianowicie:
- Jak będziemy typować (za pomocą skryptów, nadal na forum, w nowym pokoju na forum lub na czym w rodzaju Księgi Gości)???
- Czy wogóle będziemy typować???
- Co będziemy typować (tylko mecze Wisły, całą kolejke, a może jeszcze coś innego)???
W prawdzie pierwszy mecz jest dopiero za 25 dni, ale zawsze typujemy trochę wcześniej więc jeszce około 20 dni. Proszę Moderatorów o wyjaśnienie sprawy, z góry dziękuję.
Zmieniony przez Faraon o 30 grudnia 1899 o 00:00
|
Do góry |
|
|
Poiuy Administrator
Dołaczył: 09 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 130 Skąd: Szczucin / Kraków
|
Napisana 20 lipca 2005 o 13:14 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Typowanie będzie na pewno!
Jest jednak pewien problem. Mianowicie na serwerze na którym znajduje się nasza strona nie ma zainstalowanego PHP ani MySQL więc skrypty w tym języku odpadają. Szkoda bo przez tydzień szukania w necie znalazłem skrypty tylko pod to środowisko.
Serwer DTK ma zainstalowane ASP i bazę danych Access. Jeśli ktoś miałby czas i znalazł jakiś skrypt typera pod to, byłoby super. Ja narazie nie wykombinowałem jak napisać własny skrypt bo w necie znalazłem tylko jeden kurs i to nie najwyższych lotów.
Sprawa wygląda tak..
- Najlepiej by było znaleźć skrypt pod ASP i Access a jeśli nie to..
- Czy zna ktoś jakiś darmowy serwer bez reklam obsługujący PHP i MySQL. a jeśli nie to...
- założy się chyba osobny pokój na forum i będziemy typować wszystkie mecze na zasadach typowania meczów Wisły z tamtego sezonu...
Tak więc jakby Ktoś coś miał to niech sie wpisze. Wszelki pomysły i pomoce mile widzane
__________________ www.krim.agh.edu.pl
|
Do góry |
|
|
maradona Trampkarz starszy
Dołaczył: 20 lipca 2005
Status: Niedostępny Posty: 94
|
Napisana 20 lipca 2005 o 17:41 | IP z którego się zalogował
|
|
|
a do kiedy ma zapaść decyzja w tej sprawie?
|
Do góry |
|
|
Poiuy Administrator
|
Napisana 20 lipca 2005 o 18:11 | IP z którego się zalogował
|
|
|
No pasuje tak około 7-10 sierpnia
|
Do góry |
|
|
Buli Senior
Dołaczył: 21 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 206 Skąd: Szczucin - POM
|
Napisana 28 lipca 2005 o 15:23 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Jak widzicie na forum już powstał 4 pokuj do typowania, czyli będziemy prawdopodobnie typować całą kolejkę na zasadach typowania jednego meczu Wisły (dla niewtajemniczonych zasady punktacji, o których mowa, są wy odsyłaczu Opinia Kibica-->Typowanie). Chyba, że macie inne pomysły na zasady punktacji??
|
Do góry |
|
|
Poiuy Administrator
|
Napisana 28 lipca 2005 o 15:48 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Najprawdopodobniej będą dwa typery
- ten o którym mówisz
- skrypt całej kolejki, bez podawania goli (tylko Zw. Rem. Por.) na zasadzie gier bukmacherskich, ale narazie nic nie mówie bo nie chce zapeszyć
|
Do góry |
|
|
Faraon Junior
Dołaczył: 16 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 171
|
Napisana 29 lipca 2005 o 11:28 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Szkoda że nie będzie samych meczów Wisły, typowanie tylko ich było takie hmm... jak by to powiedzieć-był ten klimacik, zawsze na meczu miałem rozdwojone myśli, bo np. obstawiłem 2:1 dla nas, nasi strzelają bramke na 3:1 i z jednej strony się ciesze a z drugiej jest mi trochę szkoda... Teraz będą jeszcze inne mecze, których typowanie zazwyczaj będzie polegało na miejscach w tabeli drużyn, a jak były same mecze Wisły, to jeden wiedział że wróci Zieliński a inni nie i mógł obstawić zupełnie inaczej itp. Nie dało by się tak typować że całą kolejke na zasadzie takiej punktacji:
A tylko mecze Wisły na zasadzie starej punktacji.
|
Do góry |
|
|
Poiuy Administrator
|
Napisana 29 lipca 2005 o 12:52 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Nic jeszcze nie jest do końca przesądzone.
Można by oczywiście zrobić tak jak Ty mówisz. Decyzja należy do Was, więc wypowiadajcie się bo do rozpoczęcia sezonu zostały tylko 2 tygodnie.
Za typowanie na forum odpowiedzialny bedzie chyba Fabio_Aurelio.
Ja bedę zarządzał skryptem który będzie wyglądał mniej więcej tak:
|
Do góry |
|
|
Meine Administrator
Dołaczył: 15 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 454 Skąd: Szczucin - Pom
|
Napisana 29 lipca 2005 o 13:35 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Co do Typera na Forum: to faktycznie nic nie jest jeszcze przesądzone i decyzja należy do Was.
Możemy zrobić tak jak pisze Faraon. Tylko będzie może tak, że typowanie całej kolejki będzie obejmowało 7 meczów, bez spotkania Wisły, które też bedziemy typować, ale już z strzelcami bramek i z starą punktacją (czyli tak jak w poprzednim sezonie). Natomiast pozostałe 7 spotkań kolejki będzie na zasadzie punktacji takiej jaką przedstawił powyżej Faraon. Albo na zasadzie punktacji takiej jaka była za typowanie tylko meczu Wisły - ta jak chcecie, tutaj to zależy od Was.
A może na Forum będziemy typować tylko mecz Wisły? W sumie nie wiem czy tak nie byłoby najlepiej, bo i tak całą kolejke będziemy jeszcze typować w skrypcie Poiuy.
|
Do góry |
|
|
swistak SuperTyper 2006
Dołaczył: 21 czerwca 2005
Status: Niedostępny Posty: 347 Skąd: Szczucin/ PoM
|
Napisana 29 lipca 2005 o 18:28 | IP z którego się zalogował
|
|
|