Napisana 12 wrzeonia 2005 o 14:49 | IP z którego się zalogował
|
|
|
Noty (skala 1-10) + opisy - z meczu Odporyszów - Wisła:
Nazwisko - Nota - Za co
Łukasz Zietara - 4 - Nie miał wiele do roboty, powinien łapać piłkę przy drugiej bramce, pozatym przyzwoicie, szkoda że zabrakło błysku. Krystian Knaga - 3 - Jako ostatni się nie sprawdził, no może prze pierwsze 10-15 minut jeszcze kierował obroną ale potem było tylko gorzej. Krystian te twoje kiksy, echhhhh. Brawo za czujność przy bramce rywali. Rafał Oleksy - 6 - Jak dla mnie w tym meczu po raz kolejny potwierdził swoją kompletność jako obrońca przynajmniej na poziomie 5 ligi, bardzo dobra gra głową w obronie, groźny w ofenywnej akcji (szkoda że nie wykorzystuje tego trener). Brawo Rafał - lśnisz ostrym światłem w tym mroku. Jarosław Będkowski - 4 - Nie będę sie rozpisywał jak super kiedyś grał - bo po jego wyczynach ciężko się spodziewać że będzie w tym sezonie lepiej. Nic konkretnego jak dla mnie powinien grać w pomocy lub jako ostatni inaczej gra go męczy i to widać. Konrad Miotła - 6 - Myślałem że będzie dużo gorzej, a tu pozytywne zaskoczenie, widac że brakuje trochę jeszcze doświadczenia i nerw się czasem wkrada ale dobrze jest. Dużo czyścił próbował walczyć zawsze szkoda że został zdjęty. To nasza przyszłość takie chłopaki. Piotr Kuter - 4 - Ciężko coś powiedzieć nie grał źle, tylko widać że z Piotrka nie jest pomocnik tylko obrońca szkoda że został tak ustawiony jak dla mnie pewny punkt obrony jeśli by tam grał. Jerzy Smaś - 3 - Przykro patrzeć, legenda naszej piłki, zupełnie teraz nie sprawdza się jako trener i piłkarz, chyba stracił "koncept" a na grę sił brak. Widać że technicznie jest 10 klas lepszy niz inni ale lata i kontuzje robią swoje. Chyba czas na piłkarską emeryturę. Zawsze będziesz naszym bohaterem który doprowadził naszą ukochaną Wisłę do IV ligi..... Michał Gądek - 2 - Porażka, niewiem jak to nazwać - sodówka mu do głowy uderzyła? Nic nie gra same straty sieje zagrożenie pod naszą bramka chyba większe niż przeciwnicy i ten jego czytelny zwód... Miejmy nadzieje że sie obudzi... Marcin Kapel - 3 - Miał być talent na miare Burkhardta czy Rasiaka, co jest każdy widzi. Bieganie w kółko uprawia się na bierzni. Dwa rajdy na mecz to zdecydowanie za mało. Tomasz Zieliński - 4 - Tak mało zabrakło, ale jednak - za ociężale, bez przekonania, nie dokładnie, podać zamiast strzelać, stzrelać zamiast podawać, ech ...... Adam Majka - 8 - Piłkarz meczu szczególnie pierwszej połowy, sam odbierał piłki rywalom, atakował ich bramkę, stzrelał , dobijał swoje strzały. Bardzo aktywny waleczny, niestety zabrakło tylko bramek do ukoronowania jego gry. Grał nieprzeciętnie tylko że za bardzo nie miał z kim. Brawo.
Tomasz Kowal - 6 - Aktywny na prawym skrzydle. Zaraz po swoim wejściu na boisko "robi" bramke dla Wisły. Jego strzał odbija się od obu słupków a formalności dopełnia Knaga. Szkoda że taki zawodnik siedzi na ławie (jakieś układy) pokazał że gra i to z rozmachem. Tylko kopacze pchali piłkę środkiem a on musiał sobie sam o nia walczyć z rywalani ale to dzieki niemu Wisła była groźna. Łukasz Sieczkowski - 5 - Szkoda to drugi po Tomku Kowalu zawodnik który powinien grac od poczatku. Może nie błyszczał ale robił swoje i był w tym pewny. Jacek Będkowski - bez oceny - Walczy i jak tak dalej będzie to wywalczy sobie miejsce w składzie bo widać błysk w tym chłopaku. To coś co kiedyś było w jego bracie Jarku.
Dlaczego nie było Dominika Kołtona? Jakub Gądek na pewno byłby lepszy od swojego młodszego brata Michała... Co jest?
Nie rozumiem ustawienia czytelny był tylko Zietara i Majka reszta w ogólnym chaosie. Ostatni teoretycznie Knaga ale częściej grał jako "for" lub defensywny pomocnik zostawiaqjąc za sobą swoich obrońców i napastników gospodarzy. Z prawej Oleksy z lewej kto? chyba nikt bo przecierz Kuter grał jako pomocnik a jarek Będkowski jako defensywny? Jako chyba już trzeci defensywny był Miotła ale on się tam sprawdzał. No a teraz przechodzimy do pomocy i wracamy do Kutra bo chyba grał na lewej czy nie? W środku królują Smaś, Gądek i Kapel tylko po co ich tu aż tylu? Do tego cofnięty Zieliński który też najwięcej czasu biegał koło środka. Z przodu Majka ten robił to co miał robic napastik tylko zabrakło bramki.... Szkoda gadać ustawienie jak tralala: bramkarz - prawy obrońca - 3 defensywnych pomocników - lewy pomocnik - ponownie 3 środkowych pomocników - ofensywny pomocnik i - napastnik - Nieźle- 6 w środku pola to chyba rekord. Nie słyszałem aby ktoś grał takim ustawieniem, dziwne tylko że piłarze przecinej drużyny przechodzili przez ten środek tak samo jakby tam było 2 piłkarzy. Gądek, Smaś i Kapel razem zagrali gorzej niż jeden Majka - aż szkoda gadać.
__________________ Wis3a Szczucin - Duma Ma3opolski - Chwa3a Powiola
|