Aktywne tematyAktywne tematy  Pokaż listę użytkowników forumLista użytkowników  Szukaj na forumSzukaj  PomocPomoc
  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
 Wis3a Szczucin - Forum : Drużyna piłkarska Wisły Szczucin
Temat Temat: Grzegorz Kowalski - analiza dokonań Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Autor
Wiadomość << Poprzedni temat | Następny temat >>
Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Status: Niedostępny
Napisana 25 paYdziernika 2005 o 14:36 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Jak temat mówi chciałbym wzbudzić dyskusję na temat gry dotychczasowej nowego naszego zawodnika Grzegorza Kowalskiego.
Co myślicie o jego postawie na boisku, technice, skuteczności, waleczności szybkości, przyjęciu piłki, grze głową i tym podobnych atrybutach każdego piłkarza. Myslę że to będzie dobry temnat w te chłodne jesienne dni...

SOWA
Zablokowany
Zablokowany

Dołaczył: 20 paYdziernika 2005
Napisana 25 paYdziernika 2005 o 14:38 | IP z którego się zalogował Cytuj SOWA

g. kowalski jest cienki.

temat uwazam za zakonczony....

swistak
SuperTyper 2006
SuperTyper 2006

Dołaczył: 21 czerwca 2005
Napisana 25 paYdziernika 2005 o 15:27 | IP z którego się zalogował Cytuj swistak

.

Zmieniony przez swistak o 30 grudnia 1899 o 00:00

Meine
Administrator
Administrator

Dołaczył: 15 czerwca 2005
Napisana 25 paYdziernika 2005 o 15:50 | IP z którego się zalogował Cytuj Meine

Oj strasznia ostatnio jest zauważalna fala krytyki na naszego Grzesia. Cóż chłopak jest jak narazie słaby praktycznie w każdym fragmencie piłkarskim. I na dodatek "nie nasz". Piszę "narazie", bo już nie raz widziałem jak słabi-nowi piłkarze przychodzący do Wisły po pewnym czasie nabierali lepszych i coraz lepszych umiejętności. Jednak w przypadku Kowalskiego będzie ciężko, ale...

To taki nasz Rasiak.

Grześ K. pokaż im na co Cię stać!

Do góry Obejrzyj Meine's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez Meine Wejdź na Meine's WWW

Faraon
Junior
Junior

Dołaczył: 16 czerwca 2005
Napisana 27 paYdziernika 2005 o 14:35 | IP z którego się zalogował Cytuj Faraon

"bo już nie raz widziałem jak słabi-nowi piłkarze przychodzący do Wisły po pewnym czasie nabierali lepszych i coraz lepszych umiejętności"-racja np. Majka czy Kuter, kiedy przyszli do Wisły byli niebardzo przeciętnymy jak na Wisłe-a teraz Majka według mnie jeden z lepszych, a Kuter też raczej pewniejszy obrońca... Lecz przypadek Grzesia jest bardzo ciężki. Mianowicie jak widziałem jego występy (może na wyjazdach było lepiej) to w każdym meczu współuczestnicząc w jakiejś akcji maxymalnie 3 może 4 razy ją rozwiną ,(i to czasem nie bardzo) tak to albo źle przyją, albo źle podał, albo jescze coś innego. Lecz moim zdaniem narazie nie ma go co osądzać zobaczymy- może się wyrobi z grą, zobaczymy w polowie rundy wiosennej, być może narazie jest jeszcze nieograny w naszej lidze....
Do góry Obejrzyj Faraon's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez Faraon

x-meni
Junior
Junior

Napisana 27 paYdziernika 2005 o 15:15 | IP z którego się zalogował Cytuj x-meni

Majka  jak przyszedł do Wisly to gral niezle tylko  "Wy" na forum gadaliscie ze  jest brzezowkowicz i tyle  ^^  jak nie pamietacie to Wam przypomninam...
Do góry Obejrzyj x-meni's Profil Znajdź więcej postów napisanych przez x-meni

jawor
Senior
Senior

Napisana 27 paYdziernika 2005 o 18:09 | IP z którego się zalogował Cytuj jawor

A może być chłopak zablokowany psychicznie i mu ciężko lepiej grać denerwuje sie przed meczem nie śpi w nocy a jak wychodzi na boisko to ma strachaale koniec żartów sam orłem nie jestem ale on bije wszelskie rekordy nie wiem co Jerzy Smaś w nim widzi no chyba że jednak ma jakieś atrybuty na dobrego piłkarza

Koociej
Redaktor naczelny
Redaktor naczelny

Dołaczył: 09 czerwca 2005
Napisana 28 paYdziernika 2005 o 10:26 | IP z którego się zalogował Cytuj Koociej

Może i ja się trochę udzielę - bo w sumie sam rzuciłem temat...
Długo przed sezonem słyszałem że nie będzie w Wiśle wzmocnień na jesień, no cóż decyzja dal mnie co najmniej dziwna choćby z powodu reorganizacji ligi, ale....

Potem pojawił się temat napastnika z Bolesławia (taki blondynek - nawet z nami zagrał sparing). Temat jak się pojawił tak też skończył, ponoć nie dogadali się o kasę a mówiono (też tylko słyszałem) że to było 800zł, przykre, a może poszło o co innego? Ruszyła liga....

I nagle ni stąd ni z owąd pojawioa się zawodnik...  ....z Połańca (wiadomo tam IV liga), może się okazać wzmocnieniem, a wydaje się że zę conajmniej klasy naszych chłopaków z podstawu...
Niestety tylko się wydaje... Chłopak grał w Połańcu to prawda ale dwa razy po jakieś 15 minut (wchodząc jako głęboka rezerwa), a potem co mówi się że karierę złamała mu matura, do której musiał sie uczyć. Po maturze juz nieudało mu się nic pokazać więc był do więcia...

Na takiego asa połakomili się działacze ze Szczucina, może sami go "wyskautowali", może jakiś analityk sportowy go im wyszukał, lub sam sie napatoczył. Nieważne tak zamydlił im oczy że go kupili!
Kupili go a jeszcze tak niedawno twierdzili że niepotrzebni im są tacy zawodnicy jak Paweł Żaba czy Maciek Zaborowski o innych nie wspominając bo takich mają "na kopy"...

Przyszedł Grześ do Wisły, i co? Debiut miał w meczu ze Szreniawą w Wiśniczu znienił Marcina Kapla w 83 minucie. Z tego co słyszałem nic nie pokazał (czy miał kontakt z piłka chyba teraz nie opamięta nikt ale sprawa wątpliwa), niemniej jednak niewiem czy pamiętacie zaraz po jego wejściu Wisła traci bramkę i robi sie gorąco, jak twierdzi GK "...lecz na wyrównanie zabrakło już czasu"

Kolejny jego występ to mecz z bardzo mocnym w tym sezonie Żabnem. Tym razem chyba coś komuś udowodnił na treningu bo wchodzi na boisko juz w 82 minucie! Biegając bez ładu spowodował taką konsternację wśród gości że dwaj obrońcy Będkowski i Knaga są w stanie strzelic bramkę. W kuluarach mówi sie że to dzięki temu że piłkarze Polanu zagapili sie na "szaleńca" potykającego się o własne nogi.

Na meczu w Odporyszowie był na ławie i nie wystąpił chyba tylko dlatego że grający trener zaangarzowany w grę o nim zapomniał, widząc jak się rozgrzewał przy linii bocznej Bogu dziękuje że nie wszedł na murawę.

Z Wietrzychowicami  nasz główny bohater wyszedł w podstawowej 11. Nie będę komentował bo jego występ z lakoniczych opisów takich jak:" tragiczne dno" czy "beznadzieja", niemniej jednak chyba prawda to była skoro na druga połowę za niego wchodzi Jacek Będkowski który sobie dobrze radzi a nawet niewiele brakuje aby strzelił bramkę. Może jesli znajdzie się jakiś obrońca Grzesia to powie "no tak Jacek wszedł na wymęczonych przez Grześka obrońców", niestety prawda jest taka że to Grześ sie niemiłosiernie zmeczył....

Na mecz z niemiłosiernie słabym Dunajcem znów wychodzi w podstawie i znów schodzi w przerwie, tym razem znienia go Jakub Gądek. Ponownie niczym sie nie wyróżnia oprócz "psucia" piłki za piłką... i chyba znowu się zmęczył... To juz 4 mecz w barwach wisły a ten "błyskotliwy" napastnik nawet nie stworzył zagrozenia bramki rywali.

Nadszedł czas na Derby Powiśla. nasz "miły" Grzesiu wychodząc na murawę w Dąbrowie wyglądał nieźle, jak zawsze użelowane włoski stały wyniośle i na tym sie skończyło. Niewiem czy ze 3-4 razy dotknął piłki i ponownie schodzi w przerwie. Był 12 zawodnikiem Dąbrowy i długo skutecznie rozbijał ataki Wisły...

Z Ciężkowianką wydawało sie że stracił zaufanie trenera, wchodzi tylko na końcówkę w 83 minucie i co i ma pierwszą sytuację na zdobycie bramki! Przypomnijmy jaka skuteczność po 157 minutach w 6 meczach miał okazje w zamieszaniu podbramkowym! Coż za sarkazm losu nie udało mu sie kopnąć piłki dobrze ani razu w życiu i tym razem się nie udało...

Potym "fenomenalnym występie" z Ciężkowianką wywalczy sobie miejsce w podstawie na mecz z Pagenem, Gnojnik maltretuje Wisłę w pierwszej połowie a Grześ chyba w tym im pomaga bo gdy Kapel go zmienia po przerwie Wiślacy otrząsają się i nawiązują wyrównaną walke z gospodarzami. Jakiez to było wzmocnienie w szeregach Wisły gdy nasz "bohater" zszedł z boiska.

Trener prawdopodobnie chciał dać szansę beniaminkowi z Jodłówki więc ponownie wystawia Grzesia w pierwszej 11-stce. Co gość marnował sytuacji to świat. Przykro było patrzeć gdy słabi lecz kumaci zawodnicy z Jodłówki pozostawiali Kowalskiego bez opieki bo byli pewni że albo nie przyjmie piłki albo zkiksuje. Potwierdzał to raz za razem i był tak słaby że śmiałem się wraz z innymi kibicami do rozpuku, dobrze że duzo bramek strzelili szczucinianie bo nie przerodził sie w płacz. Zmienił go w 61 minucie Marcin Kapel.

Reasumując Grześ Kowalski w barwach Wisły rozegrał 263 minuty w 8 spotkaniach, wyróżnił się jedna okazja podbramkową której niewykorzystał oraz jednym strzałem słupek, a może to nie był on?
Niewiem jaki jest prywatnie, moze zajeb...y gość super kumpel, ale wiem jedno piłkarz z niego nie jest ani nie będzie żaden. Nie ma an jednego atrybutu piłkarza i choć ponoc trener mówi że jest niezłym technikiem i tylko się zablokował to ja mu nie wierzę....  Poprostu nie chce się chyba Jurek przyznac do błędu i z uporem maniaka wystawia do gry beznadziejniego Kowalskiego zabierając sznasne na pokazanie sie innym młodym chłopakom którzy są od niego dużooo lepsi. Gość nic nie gra głową, nie ma przyjęcia ani podania, jest słaby fizycznie, nie potrafi sie ustawic na boisku, nie biega i nawet nie jest za szybki - nie widzę powodu by zajmował miejsce juniorom nawet na ławce.

Niech się ukorzą przed piłkarzami kibicami i samymi sobą działacze którzy go sprowadzili. Niech poszukają a nie biorą wszystko co się rusza. Trener niech da spokój bo do tej pory nikt nie podwarzał jego kompetencji ale stawiając ciągle na Grzesia sam się kompromituje. Są lepsi! choćby Jacek Będkowski, Marcin Kapel, bracia Strycharzowie itd...

A Grześ..... "idzie Grześ przez wieś , worek piasku niesie" .........  niech ten worek zabierzez ze soba i odczepi się od Wisły Szczucin....

Jeżeli chcesz odpowiadać na posty, najpierw się zaloguj
Jeżeli nie jesteś jeszcze zarejestrowany to musisz się zarejestrować

Odpowiedz na postZałóż nowy temat
Wersja do druku Wersja do druku

Skocz do